top of page
Search
  • Moderátor

Starší žiaci zlatí, juniori bronzoví

Víkend bol veľmi úspešný pre Tsunami. Po tom, čo na Majstrovstvách Slovenska získali starší žiaci zlato, juniori uchmatli bronz v juniorskej extralige.


18.6. sa začali v Trenčíne Majstrovstvá Slovenska v kategórií starší žiaci. Tsunami Záhorská Bystrica bola zaradená do skupiny A spolu s ATU Košice, Victory Stars Nová Dubnica, FK Martinské Medvede. Po troch víťazstvách v základnej skupine so skóre 36:7 postúpili do semifinále ako veľký favorit. V ceste im stál domáci tím - FK AS Trenčín. Semifinále malo jednoznačný priebeh a Tsunami postúpilo do finále rozdielom triedy. Finálový duel ovládli bratislavské kluby. K Tsunami sa pridalo Snipers Bratislava, tým pádom bolo jasné, že zlato poputuje do Bratislavy. Chlapci nevstúpili do finálového duelu najlepšie a po prvej tretine odchádzali do kabín za nepriaznivého stavu 0:2. Napriek dvojgólovému manku chlapci neskladali zbrane a v druhej tretine otočili duel krásnymi štyrmi gólmi v rade. Snipers dokázalo ešte jedným gólom vytvoriť tlak na chlapcov, ktorý ukončil piatym gólom Matúš Tvrdoň. Konečný výsledok 5:3 na výsledkovej tabuli a pri poslednom hvizde rozhodcov nastala oslava titulu - Majstri Slovenska!


„Podujatie hodnotím veľmi pozitívne a som rád, že sa nám podarilo zvíťaziť. Chalani hrali naozaj perfektne a som na nich hrdý! Stále sme si hovorili, že ideme od zápasu k zápasu a na ihrisku necháme všetko. V prvom rade si myslím, že sme vytvorili veľmi dobrý kolektív, ktorý sa nezlomil ani za nepriaznivého stavu. Chalani si verili a jeden druhého povzbudzovali a to bol základ úspechu,“ - Marek Mekota (tréner starších žiakov) zhodnotil turnaj pre SZFB.



Juniori mali po pandémií trošku nezvyčajnú dohrávku extraligy. Po tom, čo sa mala dohrať len malá časť zápasov, si chalani zariadili tretie miesto v juniorskej extralige po dvoch prehrách s košickými družstvami ATU Košice 10:3 a Florko Košice 6:2 a dvoch výhrach proti ŠK Lido Prírodovedec 5:3 a BlueBerries Modra 9:0. Gratulujeme!



2,681 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page